Cavia’s zijn knaagdieren en komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Daar komen ze nog steeds voor in het wild. Cavia’s worden al duizenden jaren door de mens gehouden. Ze staan bekend om hun grappige uiterlijk, piepende geluidjes en lieve en rustige karakter. Een cavia is goed tam te maken en bijt zelden. Dankzij het kleine formaat kiezen veel gezinnen met kinderen voor een cavia.

Leuke caviaweetjes op een rij

  1. Cavia’s leven normaliter in groepjes van één mannetje met meerdere vrouwtjes.
  2. Cavia’s kunnen veel verschillende geluiden maken om met elkaar te communiceren. Ze kunnen fluiten, piepen, knarsetanden en tjilpen!
  3. Wist je dat de draagtijd van een cavia maar liefst 2 maanden is? Best pittig voor zo’n klein dier.
  4. Wist je dat cavia’s ongeveer 175 keer per dag poepen? Happy cleaning!
  5. Is het je ooit opgevallen dat een cavia geen staart heeft?
  6. Een cavia springt verschillende keren op en neer wanneer hij of zij heel gelukkig is. Bijvoorbeeld wanneer je iets liefs hebt gedaan zoals iets lekkers gegeven of geknuffeld! 
  7. Veel cavia’s zijn dol op muziek. Het is dan ook erg leuk om uit te zoeken wat voor muziek jouw cavia leuk vindt. Hardrock, hiphop of misschien wel klassiek? Maar zorg ervoor dat de muziek niet te hard staat. 
  8. Een mama cavia laat haar kleintje(s) gehoorzamen door aan de haren achteraan de nek te trekken. Dit gedrag kun je nabootsen wanneer je cavia iets stouts gedaan heeft. 
  9. Een cavia leeft helaas minder lang wanneer hij alleen is. Een cavia krijgt dan stress en heeft sneller kans op ziektes. Denk je erover een cavia te nemen? Zorg dan voor een cavia maatje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer je opmerking in!
Voer hier je naam in